Fangefold

Når man har kreaturer gående er det ind imellem nødvendigt at fange dem – fx hvis de bliver syge og skal have medicin, skal studes, skal flyttes til en anden mark eller have en enkeltbillet til slagteriet :-).

…eller hvis man blot vil have fat på dem for at strigle dem (jo, jo – Skotter kan skam godt strigles)…

Vi har tidligere måtte låne en mobil fangefold, men da det er lidt noget bøvl har vi nu lavet vores egen fastmonterede i træ. Vores læskur ses baggrunden…Fangefolden er er lidt over 3,5 x 3,5 meter og ca. 1,7 meter høj. Der er trykimprægneret træ for ca. 1.500 kr. og ellers er der brugt et par håndfulde skruer.

Inden vi gik igang fandt vi en rigtig god folder på nettet (Kilde: www.landbrugsinfo.dk) – og den fortæller utroligt meget om hvad man skal være opmærksom på.
Den har rigtig gode tegninger af forskellige størrelse fangefolde og selv om vi ikke har bygget en efter samme model som tegningerne (Poul-Eriks dyr har store horn, og vi er ikke sikre på at “sluserne” til enkelte dyr fungerer når der er store horn i vejen), har vi brugt tegningerne som rettesnor for højde og størrelse.

Nu håber vi så bare at dyrene kan narres ind i fangefolden, når de skal fanges 🙂

One Response to Fangefold

  1. Pingback: Må man fryse en Skotte? | Sangild.net

Der er lukket for kommentarer.