Microsoft Excel 2010 (og 2007 og 2013), der “knapnok” virker

I mangel af andre steder at skrive om det, kommer der lige et blogindlæg her.

Microsoft har netop udsendt en stak patches til Windows og Office – og imellem dem KB2553154: “Sikkerhedsopdatering til Microsoft Office 2010”.

Problemet er bare at hvis man har indsat knapper i sine Excel regneark, ja så holder de sikkert op med at virke. Det har jeg i hvert fald set på mindst to PCere.

Knapperne gør ganske simpelt ikke noget – men markøren skifter til en 4-rettet pil (flytte pil), der dog ingen funktion har, når man peger på knappen.

Fixet er dog relativt let. Afinstaller KB2553154 igen indtil Microsoft kommer med et bedre fix – eller et fix af fixet :-).

Opdateringer afinstalleres lettest fra Kontrolpanenet/Programmer og Funktioner/Vis installerede opdateringer (i venstre side). Højreklik på KB2553154 og vælg Fjern.

 

Et alternativt fix skulle være at fjerne *.exd-filer i nogle kataloger. Fx med følgende kommandoer:

 • del “C:\Documents and Settings\%USERNAME%\Application Data\Microsoft\Forms\*.exd” /S
 • del “C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Microsoft\Forms\*.exd” /S
 • del “C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Temp\Excel8.0\*.exd” /S
 • del “C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Temp\VBE\*.exd” /S
 • del “C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Temp\Word8.0\*.exd” /S

 

PS: Andre har også skrevet om problemet. Prøv fx denne Google-søgning

 

UPDATE 14/12-2014 – andre Excel- og Word-versioner har samme problem). Og det er i øvrigt embedded ActiveX controls der er holdt op med at virke:

 • Til Office 2007 hedder den tilsvarende update KB2596927
 • Til Office 2010 hedder den som sagt KB2553154
 • Til Office 2013 hedder den tilsvarende update KB2726958
 • Der er i øvrigt enkelte der skriver at fixet med at fjerne *.exd filerne ikke fungerer på kombinationen af Excel 2013 og Windows 8.1

 

Microsoft folk har i diverse fora skrevet at de internt har rapporteret det som en bug. Så vi kan håbe det en dag blive fixet med en ny opdatering…

Udgivet i Teknik | Kommentarer lukket til Microsoft Excel 2010 (og 2007 og 2013), der “knapnok” virker

Windows 8.1 og “black screen of death”

Flere er i disse dage frustrerede fordi Microsofts udrulning af Windows 8.1 får deres bærbare til at gå i sort.

Jeg kan ikke love at det her løser det for alle – men det løste det for mig.

Keld har netop købt en HP Pavilion med to grafikkort jf. Windows enhedshåndtering: “AMD Radeon HD 8600M Series” og “Intel(R) HD Graphics 4000”.

“Gode dyr var rådne” da den efter Windows 8.1 opgraderingen, blot startede op i sort skærm. Faktisk kunne man se de hvide ikoner på startskærmen flimre lidt og musemarkøren flimre rundt – så man fornemmede lidt at indholdet var der “bag ved” alt det sorte :-). Og det lugter jo langt væk af grafikkorts-driver-problemer – hvilket der da også er flere henvisninger til på nettet, netop omkring Windows 8.1…

Det var heldigvis muligt at starte op i “Safe mode with Network” ved at trykke fn+F8 en masse gange under opstart (man skal være hurtig!). Det virkede ikke hver gang – men efter et par gange lykkedes det.

Nu har Microsoft i Windows 8.1 gemt bootmenuen laaaangt væk, men efter en del roden rundt med avancerede menuer osv., fandt jeg den endelig.

Efter at have startet op i safe mode, kunne “AMD Radeon HD 8600M Series”-grafikkortet ganske simpelt slettes i enhedshåndteringen, hvorefter Windows 8.1 kunne boote normalt (første gang – booter du igen finder den kortet igen, og så er du lige vidt).

Hele processen måtte gentages nogle gange (og det tog tid :-)) indtil jeg fandt en virkende driver – og p.t. er det “amd_catalyst_13.11_mobility_betav1.exe” driveren hentet hos http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows+7+-+64 under punktet “Latest Beta Driver”, der gør tricket.

Driveren hentes ganske simpelt og installeres når du har fået Windows 8.1 op i normal mode (dvs. IKKE i safe-mode).

PCen er ikke 100% testet endnu, men ser ud til at fungere korrekt igen – så hermed metoden givet videre til andre der kæmper med samme problem. Jeg kan dog naturligvis ikke garantere at det er nøjagtigt det her der er galt på din PCer…

Det er klart at man nok bør opdatere til en nyere ikke-beta (dvs. test-driver) når AMD engang frigiver sådan en… Men i det mindste kan man bruge bærbaren mens man venter :-).

Udgivet i Teknik | 6 kommentarer

En kommer sjældent alene…

IsoldaI hvert fald fik Idor i går aftes en halv-lillesøster kaldet Isolda.

Isolda er noget helt specielt – en Simmentotte – dvs. blanding mellem Skotte og Simmentaler :-).

Du kan læse mere om Sangild.net Isolda ved at klikke her!

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til En kommer sjældent alene…

Et langhåret afkom

IdorSå blev det tid til årets første kalv.

Velkommen til verden Idor.

Du kan læse mere om Sangild.net Idor ved at klikke her!

 

 

 

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Et langhåret afkom

Må man fryse en Skotte?

Jeg har tidligere spurgt om man kan koge en skotte?

Med de nye regler om hold af dyr udenfor (se evt. Fritidsmarkedet, nr. 80, 8. årgang, side 22), er spørgsmål nu nærmere om man også må fryse en Skotte?

Uanset hvad, så har vi her på siden nogle Gør-Det-Selv-artikler, der kan hjælpe dig med at overholde de nye krav, hvis du har dyr der går ude hele året:

God fornøjelse 🙂

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Må man fryse en Skotte?

Kødcykel i Sangild…

Jeps – så er der igen en kødcykel (hest – til dem der skulle være i tvivl) på vores mark.

Pernille kunne ikke undvære en hest længere – så vi måtte anskaffe Nekita til hende…
Læs mere om Nekita ved at klikke her…

PS: “Kødcykel” er en betegnelse vi lærte af en læge på Viborg Sygehus – da han lappede Jeanettes håndled sammen efter hun var faldet af Silas

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Kødcykel i Sangild…

Breaking News: Fangeflugt i Knudstrup

Nå ja – han er fanget igen :-). Men det har foreløbigt godt nok været en udfordring at holde Fernando fanget i vores nye fangefold. Han (og vi) var ikke meget i tvivl om, at lågen var det svageste led – og han (og vi) fik ret…

Lad os blot sige, at lågen er blevet redesignet hele to gange – og nu har version 3:

 • 1. version var den fangefolden var født med. Den holdt fint fra fredag d. 14. september 2012 og i hvert fald et stykke af natten…
 • 2. version blev konstrueret af væsentligt kraftigere træ d. 15. september om formiddagen, efter der havde været fangeflugt i løbet af natten. Og den holdt i nøjagtigt 3 minutter og 27 sekunder…
 • 3. version blev konstrueret umiddelbart efter dagens anden fangeflugt. Der blev tilført ekstra træ til forstærkning og der blev sat strøm på lågen…

Vi må indrømme at vi også har begrænset tiltro til version 3, så som det ses, er der monteret en ekstra støttestolpe som forstærkning. Men ud over det, så holdes fangen nu fanget i håndjern (nå ja – i hvert fald er han lagt i reb-grime og bundet til fangeholdens hjørne).

Fangen HAR i øvrigt testet at strømmen i lågen virker – op til flere gange. Han har målt den på en skala fra muh til MUH og der er helt klart tale om strømniveuet MUH)…

Når man nu sidder på dødsgangen i Knudstrup Statsfængsel og skal slagtes på mandag, så er der vel egentligt heller ikke noget at sige til, at man hellere vil være fri?

For at gøre det lidt mere tåleligt har fængselsvogterne heldigvis tilladt de nærmeste pårørende løbende besøg frem til mandag formiddag. Blot for at sige et sidste farvel…

Fængselsvogterne er også meget kede af det, men regner med at blive kompenseret med en passende mængde kød i fryseren :-).

Fernando… Hvil i fred… …i vores maver :-)…

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Breaking News: Fangeflugt i Knudstrup

Historien om Knudstup Statsfængsel…

…nå ja, eller i hvert fald historien om en fangefold på en mark ved Sangild :-).

Da vi er løbet trætte i at låne fangefolde – og vi jo godt kan finde ud af “at skrue et søm i”, var det nærliggende lige selv at bygge en.

Du kan læse mere og se flere billeder af “projekt fangefold” ved at klikke her!

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Historien om Knudstup Statsfængsel…

Så er der tur i høet til damerne…

Så er der mulighed for at damerne kan få en “tur i høet”, hvis de ellers er til langhårede Skotter…

Årets lånetyr – Gilje – er netop velankommet på marken og klar til sit arbejde ifm. produktionen af næste års kalve.

Vi forventer os et godt resultat – især fordi vi har “produktudviklet” siden sidste år, og nu igangsætter “produktionen” af de nye race “Sangild.Net Simmentotte” – læs mere ved at klikke her!

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Så er der tur i høet til damerne…

Hvor parkerer man sin Skotte?

…i en carport selvfølgelig!

Skotsk Højlandskvæg vil helst gå ude hele året – og det må de heldigvis også jf. den danske dyrevelfærdslovgivning – såfremt at visse krav er overholdt. Herunder at de kan gå i læ for Kong Vinter –  selvom Skotter nu nok er mere interesserede i at komme i læ for solen!

Vi har derfor bygget et helt “parkeringshus” til vores Skotter – læs mere ved at klikke her!

Udgivet i Ingen kategori | Kommentarer lukket til Hvor parkerer man sin Skotte?