Læskur

En af de gode ting ved Skotsk Højlandskvæg er at de kan gå ude hele året – bare de har tørt leje at ligge på. Og måske mere vigtigt – adgang til skygge om sommeren (det kan jo blive frygteligt varmt med alle de hår).

Tidligere har vi haft vores stald stående åben og har haft løsdrift i den ene ende, så Skotterne selv kunne gå ind og ud hvis de fik lyst. Det vil vi nok også fortsætte med – men når vinteren virkelig rusker i Danmark, så har vi et dilemma: Er det vigtigst at Skotterne kan komme ind i stalden – eller er det vigtigst at dyrene i stalden (Hamburger, Cheeseburger og Maren er i stalden om vinteren) ikke bliver udsat for kong vinter?

Nu er problemet løst – for vi har skaffet ekstra tag over hovedet på Skotterne. XL-Byg havde et godt tilbud på en carport – og med lidt ekstra træ til beklædning har vi fået et fantastisk læskur. Så nu er der både ekstra skygge om sommeren og ly/tørt leje om vinteren! Læskuret er strategisk placeres i læ fra vores stald (så tæt på som loven tillader – for selvom man kun har anmelderpligt på carporte, så skal man have byggetilladelse til læskure – så lærte vi også noget, selvom det var dyre lærepenge 🙂 ).

Billederne nedenfor viser at skuret skam både er bygget og taget i brug 🙂
(godt nok ikke lige af Skotterne – men selvom loven siger at man skal kunne gå i læ, er det jo heller ikke det samme som at man gidder gå i læ. I øvrigt har vi stærk mistanke om at de slet ikke kender pågældende lovgivning :-). Det er i øvrigt Maren, der “feder den af” i skuret på nedenstående billede).

One Response to Læskur

  1. Pingback: Må man fryse en Skotte? | Sangild.net

Der er lukket for kommentarer.